Saturday, December 2, 2017

ඉස්සෝ මසාලා රයිස්



රසම රස බත් එකක්. කාලෙකින් වෙනසකට දෙයක් හැදුවේ නැති අය‍ට නම් මේක නියම රෙසිපියක්. අපි බලමු කොහොමද හදන්නේ කියලා.

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

*හාල් කප් 2කින් උයාගත් බාස්මති බත්
*නැට්ට හිටින්න පිට පලලා සුද්ද කරගත් ඉස්සෝ 250g
*චොප් කරගත්තු ළුණු ගෙඩියක්
*චොප් කරගත් අමුමිරිස් කරලක්
*චොප් කරගත් තක්කාලි
*තලාගත් ඉගුරු සුදුළුනු මේස හැන්දක්
*යෝගට් පුරවලා මේස හැන්දක්
*හීනියට ලියාගත් කොත්තමල්ලි කොළ හැන්දක්
*ගරම් මසාලා තේ හැන්දක්
*මිරිස් කුඩු රහ අනුව
*කහ චුට්ටක්
*සුදුරු, අබ ස්වල්පයක්
*බේ ලිව්ස් ටිකක්
*ගී මේස හැඳි 3ක් 

සාදන ආකාරය 

ගී ටික රත්වෙන්න තියලා ඒකට ළුණු ,සුදුළුනු ටික දාලා තෙම්පරාදු කරගන්න.
*ළුණු ටික විනිවිද පෙනෙන ගානට ආවාම අබ,සුදුරු,ගරම් මසාලා,මිරිස්,කහ,ලුනු දාලා කලවම් කරන් ඉස්සෝ ටික එකතු කරගන්න.
*ඉස්සෝ ටික පාට වෙනස්වෙනකම් කවලම් කර තෙම්පරාදු කරගන්න. ගින්දර සාමාන්‍ය ගානට තබා ගන්න.
*ඒකටම බේ ලිෆ්,තක්කාලි,අමුමිරිස් එක්ක යෝගට් දාගෙන කවලම් කරන වතුර මේස හැඳි දෙකක් දාලා අඩු ගින්දරේ ටික වෙලාවක් උතුරව ගන්න. දැන් ගින්දර පොඩ්ඩක් වැඩිකරගන්න.
*උතුරනකොට කොත්තමල්ලි කොළ ටික එකතුකරලා උයාගත් බත් ටික එකටම එකතු කරලා හොදට මික්ස් කරගන්න. 
* තෙත ගතිය යන්තම් තියෙද්දී ලිප නිවාගන්න. 

No comments:

Post a Comment